Minister verwacht groeispurt na 2016

Het aandeel hernieuwbare energie in Nederland zal tot en met 2016 gematigd groeien, waarna een forse groeispurt volgt doordat dan veel hernieuwbare energieprojecten in productie komen. Dat meldt minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was het aandeel hernieuwbare energie in 2014 5,6 procent van het eindverbruik. Dat is aanzienlijk meer dan de 4,8 procent uit 2013. De toename van 0,8 procent is een stuk groter dan de trend in de laatste jaren. Kamp verwijst in zijn brief vooruit naar de Nationale Energie Verkenning (NEV) 2015, die naar verwachting komend najaar zal verschijnen. Dat rapport zal een meer actueel beeld geven van de voortgang die is gemaakt richting de doelen uit het energieakkoord en de Europese doelstelling.

» terug naar actueel overzicht
Bi-energy

Innovatie ontketend: 10/09/15

Innovatie Ontketend is een evenement waarin de innovatie-uitdagingen van het grootbedrijf en het oplossend vermogen van het MKB elkaar vinden. De editie van 10 september 2015 in Aalsmeer staat geheel in het teken van de Aerospace sector (luchtvaart en luchthavenlogistiek), met een focus op 'smart' uitdagingen en oplossingen.

» lees verder

© 2022 BI-ENERGY.PRO | Disclaimer | Privacy beleid