Minister verwacht groeispurt na 2016

Het aandeel hernieuwbare energie in Nederland zal tot en met 2016 gematigd groeien, waarna een forse groeispurt volgt doordat dan veel hernieuwbare energieprojecten in productie komen. Dat meldt minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was het aandeel hernieuwbare energie in 2014 5,6 procent van het eindverbruik. Dat is aanzienlijk meer dan de 4,8 procent uit 2013. De toename van 0,8 procent is een stuk groter dan de trend in de laatste jaren. Kamp verwijst in zijn brief vooruit naar de Nationale Energie Verkenning (NEV) 2015, die naar verwachting komend najaar zal verschijnen. Dat rapport zal een meer actueel beeld geven van de voortgang die is gemaakt richting de doelen uit het energieakkoord en de Europese doelstelling.

» terug naar actueel overzicht
Bi-energy

Vakbeurs Energie: 6-8/10/15

Vakbeurs Energie zal van 6 t/m 8 oktober 2015 in Den Bosch gehouden worden en geeft bezoekers antwoord op twee kernvragen: hoe kom ik aan mijn energie? En vervolgens: hoe zet ik deze optimaal in? Deze tweede vraag splitst zich daarbij verder uit in de toepassing bij gebouwen en de toepassing in het proces. Daartoe zijn binnen de Vakbeurs Energie twee specifieke platforms ingericht: Energie & Gebouw en Energie & Industrie.

» lees verder

© 2019 BI-ENERGY.PRO | Disclaimer | Privacy beleid