Windboom wekt energie op

De windboom L’éolien 2.0, een uitvinding van het Franse bedrijf NewWind, produceert energie doordat de 72 blaadjes door de wind om hun as gaan draaien.

Door de windmolen het uiterlijk van een boom te geven, wordt het waarschijnlijker ook in de stad energie uit wind te maken. Hij is ontworpen voor lage windsnelheden, zodat hij juist in de bebouwde omgeving goed kan werken.

De windboom wekt al energie op bij een lage windsnelheid van 2 meter per seconde (nog geen 2 Beaufort), meldt Bright.nl. De stalen boom is 11 meter hoog, 8 meter breed en heeft 72 windturbines als blaadjes. Bij een gemiddelde wind van 3,3 Beaufort produceert hij 3160 kWh aan energie. Het door de boom geproduceerde geluid is niet hard, beweert de fabrikant. Het zou moeten lijken op ruisende bladeren in de wind, dus ook niet irritant. De windboom wordt gemaakt door de Franse firma NewWind van Jérôme Michaud-Larivière. De boom kost net geen 30.000 euro. Om hem te plaatsen is geen vergunning nodig. In mei van dit jaar plaatst NewWind een rij bomen op Place de Concorde in Parijs.

» klik hier voor meer informatie


» terug naar actueel overzicht
Bi-energy

Vakbeurs Energie: 6-8/10/15

Vakbeurs Energie zal van 6 t/m 8 oktober 2015 in Den Bosch gehouden worden en geeft bezoekers antwoord op twee kernvragen: hoe kom ik aan mijn energie? En vervolgens: hoe zet ik deze optimaal in? Deze tweede vraag splitst zich daarbij verder uit in de toepassing bij gebouwen en de toepassing in het proces. Daartoe zijn binnen de Vakbeurs Energie twee specifieke platforms ingericht: Energie & Gebouw en Energie & Industrie.

» lees verder

© 2019 BI-ENERGY.PRO | Disclaimer | Privacy beleid