Nederland projectleider BIPV

Nederland gaat een project leiden over gebouwgeïntegreerde zonne-energie (Building-Integrated Photovoltaic, ofwel BIPV). Tijdens de laatste bijeenkomst eind november 2015 van het IEA PVPS in Kyoto is dit voorstel met algemene stemmen goedgekeurd.

Building Integrated High Tech Systems (BIHTS) krijgt de projectleiding en heeft daarbij ondersteuning van verschillende Nederlandse partijen.

De focus van deze internationale taak ligt op het voorbereiden van de markt en het mogelijk maken van opschaling voor BIPV door samen te werken aan standaarden, recycling, kwaliteit, demonstratie en informatievoorziening. De doelgroep bestaat niet alleen uit de zonnesector, maar juist ook de bouwsector, lokale overheden en toeleveranciers zoals de staalindustrie.
Voortvarendheid

Een aantal landen heeft zich verbonden aan deze nieuwe taak, in het bijzonder China. Andere actieve deelnemers komen uit Duitsland, Frankrijk, Zweden, Spanje en Australi├ź. Michiel Ritzen wordt vanuit BIHTS de projectleider en krijgt voor deze internationale samenwerking ondersteuning van onder meer de Zuyd Hogeschool en TNO.

Bron: rvo.nl

» terug naar actueel overzicht
Bi-energy

Vakbeurs Energie: 6-8/10/15

Vakbeurs Energie zal van 6 t/m 8 oktober 2015 in Den Bosch gehouden worden en geeft bezoekers antwoord op twee kernvragen: hoe kom ik aan mijn energie? En vervolgens: hoe zet ik deze optimaal in? Deze tweede vraag splitst zich daarbij verder uit in de toepassing bij gebouwen en de toepassing in het proces. Daartoe zijn binnen de Vakbeurs Energie twee specifieke platforms ingericht: Energie & Gebouw en Energie & Industrie.

» lees verder

© 2019 BI-ENERGY.PRO | Disclaimer | Privacy beleid